המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר לפני יותר משנה השפיעה באופן משמעותי על שוק העבודה הישראלי, ותוצאותיה המאתגרות מורגשות היטב גם כעת לקראת סוף שנת 2024. המלצות וטיפים להתמודדות יעילה
למרות התחזיות האופטימיות, מגמת ההאטה בשוק העבודה הישראלי ממשיכה להיות מורגשת וארגונים מגלים זהירות רבה יותר בתכנון הצמיחה שלהם. נכון לאוקטובר 2024, גם ענף ההייטק, שנחשב לקטר החזק של שוק התעסוקה לא מציג סימנים חזקים מספיק של התאוששות. אמנם חלה עלייה מתונה בגיוסי עובדים, אבל למרבה הצער רבים מהסטארטאפים הישראליים צופים שעיקר הגידול בכוח האדם שלהם בשנה הקרובה יהיה דווקא בחו"ל ולא בישראל.
עובדים נוכחים-נפקדים- אחד האתגרים המרכזיים בשוק העבודה הוא היעדרותם הממושכת של עובדים רבים משתי סיבות עיקריות: הראשונה היא שירות מילואים ארוך והשניה, תושבים מפונים מאזורי הצפון ועוטף עזה. כך נוצרת מציאות חדשה שבה אלפי עובדים נוכחים-נפקדים מהעבודה ואלפים אחרים נאלצים לעבוד מרחוק.
העובדים דורשים: איזון בית-עבודה- אתגר נוסף עבור המעסיקים הוא הציפייה הגוברת של העובדים לאיזון בין שעות העבודה לחיים הפרטיים, לגמישות רבה יותר בשעות העבודה וכמובן שגם לאפשרות לעבוד מהבית. זו מגמה שצפויה להמשיך ולהתחזק, יחד עם ניצנים של מגמה הפוכה של מעסיקים רבים המעדיפים לחזור לעבודה מלאה מהמשרד. חברות שיצליחו למצוא את נוסחת הקסם המאזנת בין שני הדרישות המנוגדות האלה יהנו מיתרון משמעותי בגיוס ושימור עובדים.
אתגרים בגיוס ושימור עובדים: זה נשמע כמו פרדוקס, אבל למרות ההאטה הכללית, ולמרות שלפחות בענף ההיי-טק מדובר בשוק של מעסיקים, חברות רבות מתמודדות עם אתגרים משמעותיים בשימור עובדים ובגיוס עובדים חדשים במקצועות מסויימים. אלו מובילים בין היתר להבנה שיש צורך בהשקעה במיתוג מעסיק ונוכחות דיגיטלית ברשתות חברתיות.
מחפשים עכשיו עבודה? קבלו 3 טיפים:
מעסיקים? קבלו 5 המלצות:
אז השורה התחתונה ברורה: זהו שוק תעסוקה שכבר מסוף שנת 2022 חווה תהפוכות ועכשיו מתמודד עם שלל אתגרים נוספים שדורשים היערכות בהתאם- בין אם אתם מעסיקים או מחפשי עבודה.
קרדיט תמונה:shutterstock