כיצד תוכלו לשמר את שלבי הגיוס שכבר עברתם עם החברה הנוכחית ולהגדיל את הפוטנציאל לכך שיגייסו אתכם לחברה בשלב הגיוסים הבא
ההודעה על כך שלא קיבלתם את התפקיד אליו לא נעימה. דחייה אינה קלה לאף אחד, בשום תחום בחיים, אבל כשחושבים על כל הסיבות האפשריות לכך שלא קיבלתם הפעם את התפקיד, מבינים, שרבות מהסיבות לכך לא בהכרח קשורות אליכם. מעבר לכך, אם תגלו שלא "בזבזתם" את זמנכם לשווא בתהליכי הגיוס מול החברה המגייסת, ושאתם יכולים די בקלות, להעצים את הפוטנציאל שלכם להתקבל למשרה הבאה שתיפתח בחברה, הסיטואציה תיראה הרבה יותר חיובית.
כשאתם מקבלים הודעה שלילית לגבי המשרה לה התראיינתם, מלבד הדחייה הנקודתית כדאי להבין שבכל זאת עברתם דרך מסוימת עם החברה: שלחתם קורות חיים לתפקיד, קיבלתם פנייה מהחברה וזומנתם לראיון אחד לפחות, אם לא יותר, המשמעות לכך היא שמתוך מאות אנשים שפנו למשרה, אתם נבחרתם להתחיל את התהליך ולכן אין ספק שיש לכם ערך מוסף שהמגייסים הבחינו בו.
מדוע אם כך לא התקבלתם לעבודה?
הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות ולא כולן קשורות אליכם באופן ישיר. במקרים מסוימים הנהלת החברה שבה התראיינתם החליטה לקדם או להעביר לתפקיד עובד מבפנים. ישנם מקרים בהם הוחלט בסופו של דבר, לעצור את הגיוסים בעקבות משבר פיננסי (כגון המשבר הנוכחי שבולם את הגיוסים בחברות הייטק). במקרים אחרים, החברה מחליטה לפתע לשנות כיוון או פלח שוק, והתפקיד אליו רואיינתם כבר לא רלוונטי.
במקרים מסוימים, אכן "הפסדתם" את התפקיד לטובת מועמד אחר. אבל זה לא קרה בהכרח בגלל שהוא עשה רושם טוב יותר מכם או שהם אהבו אותו יותר, אלא למשל בזכות מיומנות ספציפית שהוא מחזיק בה והתגלתה כבעלת ערך חשוב לחברה (לדוגמה, בקיאות בשפה מסוימת או בתחום מסוים).
בכל המקרים הללו, ייתכן והרושם שהותרתם על המגייס היה מצוין. אולי הוא אפילו שומר את הפרטים שלכם לסבב המשרות הבא שייפתח, ויש דברים שתוכלו לעשות שיגדילו משמעותית את הפוטנציאל לכך שהמגייס יפנה אליכם לתפקיד הבא.
תגובה לדחייה שתותיר אצל המגייס רושם מצוין
הפוטנציאל לכך שתזומנו להתראיין לתפקיד המתאים הבא שייפתח, מתחיל בראש ובראשונה בדרך בה הגבתם להודעת הדחייה של המגייס. כדי ליצור אצל המגייס רושם מצוין שייזכר אצלו באופן חיובי, תוכלו לשלוח מייל או הודעת תגובה להודעת הדחייה שלו, בנוסח שירשים אותו. לדוגמה: "קיבלתי את הודעתך. ברצוני להודות לכם על ההזדמנות, ואשמח לשמוע על תפקידים דומים שייפתחו בחברה בהמשך". בדרך זו אתם למעשה משתמשים בהודעה כדי למנף את הקשר עם המגייס בעתיד ועל הדרך משדרים ביטחון עצמי וחיוביות שעשויה להפתיע אותו וליצור אצלו רושם חיובי חזק.
מכתב תודה למגייסים
מעבר לתגובה, תוכלו ללכת צעד נוסף ולשלוח מכתב תודה למגייסים שראיינו אתכם גם אם לא קיבלתם את העבודה. להודות לאנשים שהקדישו זמן לקרוא את קורות החיים שלך בעיון, לזמן ולראיין אותך, זה ללא ספק יותיר אצלם רושם מצוין. הם וודאי יכבדו אתכם על כך ויעריכו את המחווה. מכתב כזה יסייע לכם להתבלט בין מועמדים אחרים ויחזק את הקשרים המקצועיים שלכם בתוך החברה.
פניה יזומה למגייס
אם גיליתם שנפתחה בחברה משרה שאתה עשויים להתאים לה, תוכלו בהחלט לבצע פנייה יזומה למגייס, ישירות לכתובת המייל שלו. הפנייה צריכה להיות עדינה ומנומסת. תוכלו לכתוב לו שראיתם שנפתחה משרה שאתם סבורים שמתאימה לכם מאוד ושהכישורים שלכם יכולים להעניק ערך רב.
חשוב להזכיר לו שהתראיינתם בחברה קודם לכן, לתפקיד אחר, ולהדגיש בפניו את ההתלהבות שלכם מהחברה והרצון החזק לעבוד בה. מומלץ גם לרמוז לכך שאתם מחפשים עבודה לטווח ארוך, כדי להמחיש בכך ערך של יציבות למעסיקים. שתפו את "סיפור הקשר" שלכם עם החברה, הציגו תפיסה או ערכים משותפים שיש לכם עם החברה, או חוויה אישית שלימדה אתכם את הערך של מה שהחברה עושה והסיבות לכך שאתם מתחבר אליה במיוחד ורוצים לעבוד בה.
הדגשת היתרונות שלך לחברה
בין אם הפנייה למגייס הייתה יזומה ובין אם זומנתם לראיון בחברה פעם נוספת, הפעם לתפקיד אחר, חשוב לנסות להיזכר בראיון העבודה הקודם שלכם בחברה ובסיבות שיכלו להביא לכך שלא התקבלתם לתפקיד בפעם הקודמת. גם אם אתם לא זוכרים או לא יודעים במדויק את הסיבות, יש לכם הזדמנות חדשה להעצים את היתרונות שלכם בראיון העבודה הנוכחי ויש מספר דרכים לעשות זאת: תוכלו להציע למגייס להשאיר לו פרטי קשר של ממליצים.
גם אם הוא לא ישתמש בהם בסופו של דבר, ההצעה הזו משדרת לו שאתם יודעים שההמלצות עליכם תהיינה חיוביות. שאלו את המגייס שאלות שימחישו את הרצון האמיתי שלכם להתקבל למשרה ואת רצינות כוונותיכם. הזכירו לו שהתראיינתם לתפקיד אחר בחברה בפעם הקודמת ושאתם מאוד רוצה לעבוד בחברה הזו ופרטו את הסיבות לכך.