מה חשוב לדעת על מערכת מיון קורות חיים?

מערכות הבינה המלאכותית סורקות קורות חיים ומחפשות בהם מילים ומונחים שהוגדרו על ידי המגייסים כחשובים. המערכות הללו הרבה יותר חכמות ממה שנוטים לחשוב והן חוקרות הרבה מעבר למילים טריוויאליות, לכן בעת פנייתכם למשרה ושליחת קורות חיים, חשוב להכיר את המערכת להבין כיצד היא פועלת

 

 מיון קורות חיים

 

בעידן הנוכחי מוצע מגוון עצום של טכנולוגיות לגיוס מועמדים שמאפשר למגייסים להעצים את פוטנציאל הגיוס ולדייק את התאמת המועמדים למשרות. טכנולוגיות בינה מלאכותית מתקדמות, יכולות לאתר את המועמדים המתאימים ביותר למשרה ובאופן מהיר וחכם.

ככל שהשימוש במערכות ממוחשבות מתקדמות בקרב מנהלי משאבי אנוש ומנהלי גיוס הולך וגובר, כך גובר בהתאם הצורך הטבעי של מחפשי עבודה להבין כיצד המערכות הללו פועלות, מה הן מחפשות ומהן הדרכים הטובות ביותר לצלוח אותן ולקבל זימונים לראיונות עבודה.

 

מה חשוב לדעת על מערכות ה-AI והמכונות הלומדות של המגייסים כדי להצליח לבלוט בין המועמדים ולהשיג את התפקיד?

 

בינה מלאכותית היא פלטפורמה ולא תוכנה אחת. פלטפורמת בינה מלאכותית (AI) בעולם גיוסי העובדים, מורכבת מפונקציות של למידת מכונה, עיבוד שפה טבעית (NLP), ניתוח חיזוי ואוטומציה של תהליכים רובוטיים. בינה מלאכותית היא למעשה תשתית חכמה שמהווה בסיס ליישומים עסקיים מתקדמים רבים - ביניהם מערכות משאבי אנוש וגיוס.

 

מערכת AI מנתחת כמות עצומה של נתונים ומשתמשת בניתוח להפקת תובנות למנהלי הגיוס. היכולת של המערכת "ללמוד" ולהסתגל ללא הרף באמצעות למידת מכונה היא המרכיב הבסיסי שלה. מערכת בינה מלאכותית מאיצה את תהליך איתור המועמדים המתאימים באמצעות מספר אלמנטים: היא יכולה לנתח, לקבוע ולדייק את דרישות התפקיד במודעת הדרושים עבור מנהל הגיוס, ולאחר מכן לסרוק כמויות אדירות של קורות חיים שנשלחים ולאתר בהן מילים ספציפיות שרלוונטיות לדרישות התפקיד.

 

באמצעות פעולות אלו, היא למעשה מתעדפת קורות חיים שכוללים את המילים הללו ומתאימים יותר למשרה. בניגוד לאלגוריתם פשוט של התאמת מילים, מנוע AI יכול לחפש לפי כוונה או משמעות.

 

מערכת AI מלמדת את עצמה ומשפרת את רמת הדיוקים שלה כל הזמן. המערכת כל כך חכמה, שכאשר היא מזהה כישורים דומים אצל עובדים שנחשבים לטאלנטים, היא יכולה לסרוק קורות חיים של אלפי מועמדים אחרים, לזהות בהם מרכיבים שיעידו על אותם כישורים ולתעדף אותם. לאורך זמן וניתוחים נוספים, המערכת תדע לענות על שאלות מורכבות, כמו לדוגמה: מהם המקורות הטובים ביותר למועמדים בעלי ביצועים גבוהים עבור החברה, שיישארו בתפקיד למשך יותר משנתיים? ואז לאתר את המועמדים במקורות הללו.

 

מה חשוב לדעת על מערכת בינה מלאכותית לאיתור מועמדים מוכשרים?

 

לפני הכל, חשוב כמובן לכלול בקורות החיים שלכם את המילים הנכונות שנסרקות על ידי המערכת. אם לדוגמה אתם פונים למשרת מהנדס תוכנה, הגיוני לכלול בקורות החיים שלכם את המילים "מהנדס תוכנה", "הנדסת תוכנה", שמות של שפות תכנות שאתם בקיאים בהן, וכד'. מעבר לכך, בשל יכולות זיהוי הכוונות של המערכת, מומלץ להוסיף משפטים שיעידו על יציבות מקצועית, כגון: עבודה למשך מספר שנים באותו המקום, שאיפה לעבודה יציבה וארוכת שנים, וכד'.

 

רצוי גם להוסיף כישורים מדויקים שהתוכנה עשויה לחפש, כגון: יציבות, יצירתיות, התמדה, כישורי פיתוח. כמו כן, מומלץ להוסיף לקורות החיים מידע רב ככל האפשר לגבי ההשכלה שלכם ולגבי המשרות שמילאתם עד עכשיו. חשוב להוסיף בקורות חיים מיומנויות רכות, כגון: סובלנות, תקשורת טובה, יכולת עבודה בצוות, מסירות, וכד'.

 

אובייקטיביות והימנעות מהטיות

 

כיוון שמערכות AI פועלות לצורך הימנעות מהטיות, תוכלו לשמור על אובייקטיביות בקורות החיים שלכם ככל שתוותרו על מידע שמעיד על גילכם, מוצאכם, אזור המגורים שלכם, וכו. את הפרמטרים הללו אין צורך להכניס לקורות החיים, כיוון שהתוכנות לומדות להימנע מהתייחסות אליהם.

 

בינה מלאכותית בראיונות ווידאו

 

מערכות בינה מלאכותית מסייעות למגייסים גם במהלך ראיונות בווידאו (למשל, בזום) באמצעות כך שהן מנתחות את המימיקה והבעות הפנים של המועמד ומסיקות מהן מסקנות עבור המגייס.

 

בראיונות וידאו מקוונים, המערכת יכולה לקלוט דקויות כגון מחוות והבעות פנים ספציפיות שעשויות להעיד על איכויות מסוימות, ומנגד, גם על חולשות.

 

בוטים לזיהוי מידע

 

בוטים לתקשורת מבוססים אף הם על מערכת בינה מלאכותית, ובזמן שאתם עורכים צ'אט עם הבוט של מנהל הגיוס, המערכת יכולה להפיק אין ספור תובנות לגביכם על סמך הדברים שכתבתם. לכן במהלך ההתכתבות עם הבוטים כדאי לבחור את השאלות הנכונות שאתם מעוניינים לשאול את הבוט ולנסח אותן ברהיטות. כמו כן, להשיב באופן מושכל על השאלות שהוא ישאל אתכם, בדומה לדרך בה הייתם משיבים במהלך ראיון עבודה.