מגפת הקורונה המתמשכת מביאה לחיינו שינויים רבים ומהותיים - כלכליים, צרכניים ואישיים. אחת התופעות היותר מרתקות המתלוות למגיפה הינה השינוי ההתנהגותי הניכר אשר עבר ועובר על העובדים בישראל ובעולם...
שינוי זה מתבטא בגלי פיטורין המוניים והוא נבע בתחילתו מהסגרים המתמשכים בהם נאלצו המוני עובדים לקטוע את שגרת יומם ועבודתם ולהסתגר בבתיהם לתקופות של חודש עד מספר חודשים. הניתוק מהעבודה השוטפת לפרקי זמן כה ארוכים הביא עבור רבים לעלייתן של שאלות קיומיות בנוגע לפרנסתם, לעיסוקם בחיים, לאהבתם או רתיעתם מהמקצוע או החברה בה הם עובדים, ולאיזון בו הם חפצים בין עבודה לחיים פרטיים.
כתוצאה מכך חוו מדינות שונות בעולם, בעיקרן ארה"ב ובריטניה, שינויים מרחיקי לכת בשוק העבודה עם התפטרותם של רבים והחלטתם לצאת לדרך חדשה בחיים, לבצע הסבה מקצועית, לצאת לעצמאות כלכלית וכהנה. שינויים אלו שהתרחשו בהיקפים נמוכים יותר גם אצלנו בישראל יצרו בתורם מחסור עצום בעובדים בתחומים שונים והזדמנות חדשה עבור כאלו שבחרו לעשות הסבה מקצועית וכן עבור עובדים צעירים או בוגרי תארים שהתקשו עד כה למצוא עבודה.
והמספרים מדברים בעד עצמם. בארה"ב מספר המתפטרים מרצון הגיע בחודש אפריל האחרון לשיא של כמעט 4 מיליון אמריקאים ובסקרי עבודה שנעשו במדינת הענק עלה שיעור האנשים ששוקלים לעזוב את עבודתם מגיע ל-95%. יתירה מכך, על פי אחד מאתרי חיפוש העבודה האמריקאיים הגדולים ביותר, למעלה מ-90% מהעובדים הצהירו כי הם מוכנים לעבור לתעשייה אחרת על מנת למצוא את המשרה המתאימה להם.
מספרים דומים נצפו גם בשוק העבודה של הממלכה המאוחדת וכיום אנו חווים כאמור תופעה דומה, אם כי במספרים נמוכים משמעותית גם אצלנו בישראל עם עלייה של 30% במספר המתפטרים בחודשים האחרונים. למעשה מספר המתפטרים בישראל עבר ב־8% את מספרם לפני הקורונה ובחצי השנה האחרונה יש עלייה מתמדת במספר המתפטרים. מי שהמספרים האלו מתקשרים אצלו למעין מפץ תעסוקתי ופגיעה בהכנסות המדינה יכול להירגע שכן החוקרים סבורים כי גידול במספר המתפטרים מאפיין דווקא התאוששות כלכלית בשוק - עובדים חשים ביטחון רב יותר לעזוב מקום עבודה כאשר הכלכלה צומחת והביקוש לעובדים נמצא במגמה עלייה.
התופעה החריגה בעוצמתה זכתה בעיתונות הכלכלית העולמית למונח משלה – “The Great Resignation”, ההתפטרות הגדולה. מונח זה מבטא את הנחתם המוקדמת של החוקרים לפיה אחת ההשלכות העיקריות של משבר הקורונה תהיה עזיבה המונית מרצון של מקומות העבודה. הנחה שאכן התממשה במדינות שונות. למי שהמונח The Great Resignation” מצלצל מוכר, הרי שהוא לא טועה, שכן מונח זה מהווה משחק מילים עם תופעות היסטוריות חריגות אחרות דוגמת המיתון הגדול של שנות ה-30 שזכה לכינוי The great recession ותקופת קריסת השווקים הפיננסיים ב-2008 שזכתה לכינוי Great depression The – הדיכאון הגדול.
לסיכום, בעוד שבארה"ב ובבריטניה גלי הפיטורין מגיעים לממדים עצומים הרי שבישראל נכון להיום המספרים נמוכים הרבה יותר וכמות מובטלי החל"ת אליה התוועדנו בתחילת המגיפה ירדה בצורה ניכרת. אחת הסיבות לכך היא שבשונה מארה"ב ובריטניה, העובדים בישראל לא משכו את תקופת האבטלה בצורה משמעותית וכמחצית מהם כבר חזרו לשוק התעסוקה, רבים מהם לתפקידים או מקומות עבודה שונים בהם עבדו טרום המגיפה.