איך לשרוד ריאיון וירטואלי?

כללי המשחק השתנו מעט וכדי להמשיך להיות רלוונטיים אתם צריכים להתאים את עצמכם לנורמות החדשות. אם הגעתם לשלב בו נקבע לכם ריאיון וירטואלי, כדאי שתקראו ותפנימו את 8 הטיפים הבאים בכתבה

 

ראיון וירטואלי

קרדיט תמונה: shutterstock

 

טיפ1: כניסה 'חלקה' – בדקו את פרטי הכניסה שלכם לאפליקציה דרכה קיבלתם את הזימון, וודאו שאתם מצליחים להיכנס אליה ופרטי הכניסה שלכם תקינים ואין כל בעיה להיכנס לריאיון הווירטואלי בזמן וללא כל תקלות. אם אינכם מכירים את האפליקציה למדו אותה ואת האפשרויות שהיא כוללת ויכולות לשמש אתכם בזמן הריאיון.

 

טיפ 2: בדקו ציוד – חשוב ביותר לבדוק שהרמקול והמיקרופון שלכם איכותיים מספיק וששומעים אתכם בעוצמה הנכונה (לא חזק מידי ולא חלש). בנוסף ודאו שהחיבור לאינטרנט שלכם מספיק טוב, כי כאן זה לא המקום לסמוך על ה- WIFI . מניסיון, עדיף לפתוח הוט ספוט מהנייד הוא יותר יציב, אתם לא רוצים להישמע מקוטע במהלך הריאיון!

 

טיפ 3: הכר את הארגון – טיפ זה רלוונטי לא רק לריאיון וירטואלי כמובן. קראו על הארגון ואספו כמה שיותר מידע עליו. בנוסף, כדאי לברר מיהם האנשים אותם אתם צפויים לפגוש בפגישה הווירטואלית ונסו לאסוף מידע על תפקידם בארגון. מומלץ בזמן אמת לתת דוגמאות מהארגון, להראות שלמדתם על הארגון!

 

טיפ 4: שליפים - הכינו לכם פתקיות דביקות וציינו נקודות חוזק ומשפטי מפתח שיסייעו לכם במהלך הריאיון, צרפו גם שאלות שחשוב לכם לשאול. את הפתקיות הדביקו סביב מסך המחשב כך לא תצטרכו להשפיל מבט ולחפש את ההערות שלכם, הם פשוט יופיעו מולכם סביב המסך.

 

טיפ 5: סביבה מסודרת- הריאיון אמנם יכול להתקיים מכל מקום שתבחרו אך אל תשכחו שגם הסביבה שלכם מצטלמת. חשוב שתדאגו לסביבה נעימה, מסודרת ושקטה ללא הפרעות בזמן קיום הריאיון. הרחיקו בעלי חיים, ילדים ובני בית נוספים והסתגרו בחדר מסודר, מואר ושקט בו תוכלו לנהל את הריאיון ללא הפרעות. זכרו כי הסביבה מעידה על אופייכם והרושם שתיצרו הוא חלק מבניית ה'טראסט' בינכם ובין המעסיק הפוטנציאלי.

 

טיפ 6: שפרו הופעה – אתם אמנם בבית אבל אל תתפתו להתראיין בפיג'מה או בטרינינג דהוי ואהוב... התלבשו לראיון כראוי והראו רעננים ומסודרים.

 

טיפ 7: הדמיית ריאיון – נסו לקיים ראיון מדומה עם חברים או בני משפחה ובקשו מהם משוב. התחילו עם נקודות החוזק שהם הבחינו בהם ולדעתם כדאי להדגיש והמשיכו בביקורות בונה על נקודות לשיפור. בררו האם מיקמתם עצמכם במרחק האידיאלי מהמצלמה, איך נשמעתם, האם תנועות הידיים מוגזמות, איך אורך התשובות (קצרות/ארוכות), מה אתם משדרים ועוד.

 

טיפ 8: שפת גוף נכונה– הראו שאתם מעוניינים! שבו זקופים, היו קשובים לצד השני, רשמו הערות והסתכלו באדם שמדבר מולכם. שלבו מחוות והשתדלו לא לגעת בפנים והימנעו מרעשים סביבתיים מטרידים. חשבו מה המסר שרציתם להעביר.

 

*אולי יעניין אתכם גם:

כתיבת קורות חיים

סוכן חכם

חיפוש עבודה

משרות בתחום הביטוח